„Стара история или болните души“

Насаме със себе си в разкази

-1 –

Слушам изтичащото време и музиката на душата си. Страхувам се , че мечтата попада в капана на всекидневието. Под напора на ежедневието се отдалечавам от себе си. Не искам да живея живота такъв, какъвто е, поражда у мене само страхове. Душицата и тя хлебец иска, но световният строй запретна ръкави и я притисна. За мен е немислимо да запратя мечтата в миналото. Без мечтите гладни са душите.Днес стока е културата, но душата с пари не купува. Ако не трепка – пърха , горката, в клетката, защото като птици са душите.А оковите  са непосилни за крилете им ефирни. С изречение след изречение аз издирвам своето мнение. Нуждаем се от декларация на изчезващата нация. Ако световния строй ме притиска икономически и от ден на ден съм все по- зле, как няма да отпусна криле. Световният строй ще ме довърши щом мечтата ми прекърши.

Advertisements

About liubischazdravkovich

Здравейте хора от цял свят!Написах малка книжка и реших да я разпространя в интернет.Публикувах я в сайта bereket21vek.wordpress.com В нея и в коментарите си излагам своите мисли и идеи. Търся съмишленици. Владея малко руски език и съм много слаба на компютъра. Любиша е писателски псевдоним.Казвам се Красимира Данкова. Пианистка съм, преподавам на деца и корепетирам на хор. Повече информация бих дала на приятели в facebook или на адрес krasi_dankova@abv.bg
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to „Стара история или болните души“

 1. Iwajlo wasilew каза:

  Важно силна да е мечтата и в Бога да живее душата….Така с Божието слово въоръжени от оковите на Врага ще бъдем спасени…слаби сме,но само със силата на Добротата ще сразим злото на сатаната….

  • Здравей,Ивайло! Радостна съм,че думите ми провокират при теб толкова силно изказване! С моите текстове търся съмишленици и може би те намирам? Защото какъв е човекът, когато е сам с идеите си?Прашинка, заключена в душата…

   • Ивайло Василев каза:

    Здравей!Сигурен съм ,че не съм единствен твой съмишленик относно идеите на текстовете ти…Много хора са ужасени от липсата на духовност и човешка обич в нашето съвремие.Едно съвремие пълно с консуматорство и отчуждение…Затова текстовете ти са актуални,защото засягат най основният въпрос.Въпросът за духовното оцеляване на човекът.Продължавай смело напред!

С най - голяма благодарност към вас за оказаната помощ! Много моля информирайте ме как да поддържам блога си и достъпа до него без грешки и ненужни ограничения. Признавам пред себе си , че съм доста слаб блогер. Много ме затруднява преводът от английски, може ли помощта да ми се предоставя както сега на български език. С много голяма благодарност за вниманието към мен. пожелавам ви успех. Ако трябва още информация да ви кажа моля пишете ми. Сигурна съм , че мислите най- доброто за всички блогъри. Благодаря от сърце! Ако нещо не съм попълнила в празните полета по- горе моля да ме информирате , за да бъде всичко точно. До скоро!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s