„Стара история или болните души“

-2 –

Мъчително се нижат дните. Желая свободно да дишам, искам да пиша, ала чакам Годо. Той е герой от театрална пиеса, който не зная дали съществува.Като че ли Годо ще донесе спасението за мен и за света. Или спасението неотменно е в пролетта? къде са хората, къде е любовта? Годо се роди в литературата, като удавник се залових за културата. Ще грейне ли слънце , ще светне ли, ще заживея ли без кал и без печал? Тревогата ми е събрана като в точка, сърцето ми е свила като обръч. Довежда ме до изнемога проклетата тревога. Взривява всичките ми мисли, обагря ги в тъмни цветове и връзва моите ръце.Само блага дума едничка може да разбие тревогата ми , всичката. Къде се дяна милата и топла благост, от нея извира само радост. Наближава пролет , но не увлича душата моя в полет. Свечерява се над града, чернее и само кал газя с печал. Довежда ме до изнемога проклетата тревога. Редя думи разплакани, любезни читателю, а бих искал да екне смехът, да огласи Вашия път.Дали душите са в окови нови или само аз крака преплитам и от тревогата залитам? Питам, аз се питам… ще намеря ли отговор на своите въпросителни, или съм прекалено мнителен? А може би разплитам полусъзнателно възела на дните? Тъй много искам да се разлистят мислите върху листите.

Неочаквано радост от благост ме заля, бликна песен от сърцето, ето я надеждицата клета пърха с мокри от сълзи крила. Че тежеше сиво слънце над света, в безкрайна зима  зъзнеше и мръзнеше душата свита, къде е любовта – все питаше, превърнала се бе цялата във въпросителна, сякаш непрестанно скиташе далеч от мен, и без душа живота някак тиках, свистеше вятър, трупаше снега на прага на сърцето, вратата лед скова и по стъклата рисуваше тъгата. Целият свят ми се вижда тъжен, изглежда ми като полудял от тъга, отчаяно търсещ радост тук и сега, думите „блаженство “ и“равновесие“ са заменени с “ кефя се“, целият свят е излъган, ще ми се да прогоня тъгата в името на общото благо, за да Ви бъде на сърце драго, само докато пристигне Годо, само.

Advertisements

About liubischazdravkovich

Здравейте хора от цял свят!Написах малка книжка и реших да я разпространя в интернет.Публикувах я в сайта bereket21vek.wordpress.com В нея и в коментарите си излагам своите мисли и идеи. Търся съмишленици. Владея малко руски език и съм много слаба на компютъра. Любиша е писателски псевдоним.Казвам се Красимира Данкова. Пианистка съм, преподавам на деца и корепетирам на хор. Повече информация бих дала на приятели в facebook или на адрес krasi_dankova@abv.bg
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

С най - голяма благодарност към вас за оказаната помощ! Много моля информирайте ме как да поддържам блога си и достъпа до него без грешки и ненужни ограничения. Признавам пред себе си , че съм доста слаб блогер. Много ме затруднява преводът от английски, може ли помощта да ми се предоставя както сега на български език. С много голяма благодарност за вниманието към мен. пожелавам ви успех. Ако трябва още информация да ви кажа моля пишете ми. Сигурна съм , че мислите най- доброто за всички блогъри. Благодаря от сърце! Ако нещо не съм попълнила в празните полета по- горе моля да ме информирате , за да бъде всичко точно. До скоро!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s