„Стара история или болните души“

-1 –

Нямаше как да се сгуша в любовта и се приютих в лудостта. Силуетът му бе тъй далечен, на разстояние цяла вечност.Нямах сили да извървя пешком радостта, беше неизбродима като смъртта.Срещата бе тъй чудесна, но ни делеше цялата вечност. И нямаше изход във времето, нямаше изход към него. Сърцето ми превъртя и обърна душата, горката. Вярваше ,милата, облече коприна, край него премина, нямаше вечност, само времето в краката се пречкаше. Подритвах секундите към смъртта, окрилена от лудостта и в безумие слушах топлия зов на неговата любов. Така съхраних радостта от случайната среща с любовта. Искам от него да бъда обичана, трябваше да намеря сили през вечността да се затичам. И искам за любовта му да се помоля богу, но не зная дали ще мога.

-2 –

Безразлични са днес към всичко душите ни, оголели и обосели, трошица култура не са поели. Кой за душиците  днес говори, само аз ли се осмелявам със световния строй да споря? Че маршируваме всички единодушно напред в посока към хаоса, а хаос означава – без ред. И тук е разковничето, тука е коренчето, ето пролуката. А пролука ще рече да намерим центъра на явлението и не да спрем до тука, дружествено да отсечем, този избуял бурен да отречем, дето с претенции себе си нарича култура. И човечеството пасе ли, пасе, та затова продължих да пиша, не само да кърша ръце. И нека ме нарекат високомерен – дълго търсих отговора  и го намерих.

-1 –

Когато времето е спряло и всичко покрай нас замряло, тогава моята любов шепти свенливия си зов.

Advertisements

About liubischazdravkovich

Здравейте хора от цял свят!Написах малка книжка и реших да я разпространя в интернет.Публикувах я в сайта bereket21vek.wordpress.com В нея и в коментарите си излагам своите мисли и идеи. Търся съмишленици. Владея малко руски език и съм много слаба на компютъра. Любиша е писателски псевдоним.Казвам се Красимира Данкова. Пианистка съм, преподавам на деца и корепетирам на хор. Повече информация бих дала на приятели в facebook или на адрес krasi_dankova@abv.bg
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to „Стара история или болните души“

  1. Ивайло Василев каза:

    …виждам огромна бездна…между дълбоко интимната любов и брутално смазващият ,,световен строй“.И от тази бездна да излиза въпросът…Какво е бъдещето на човека?Дали това ще е безличният,лишен от духовни устои и Родина човек или просто няма да го има…изчезнал в Бездната ,разломяваща съвремието ни…

    • Трудно ми е да отговоря на тези силни думи. Зад всяка от тях има отлично обмислена мисъл. Това са въпроси, които вълнуват и мен. Твоите коментари, Ивайло, ми дават все по- голяма увереност да пиша.

С най - голяма благодарност към вас за оказаната помощ! Много моля информирайте ме как да поддържам блога си и достъпа до него без грешки и ненужни ограничения. Признавам пред себе си , че съм доста слаб блогер. Много ме затруднява преводът от английски, може ли помощта да ми се предоставя както сега на български език. С много голяма благодарност за вниманието към мен. пожелавам ви успех. Ако трябва още информация да ви кажа моля пишете ми. Сигурна съм , че мислите най- доброто за всички блогъри. Благодаря от сърце! Ако нещо не съм попълнила в празните полета по- горе моля да ме информирате , за да бъде всичко точно. До скоро!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s