„Стара история или Болните души“

ІІ част
“ По – късно“

-1-
Никой не разбира, нищо не разбира. По време на дългото завръщане назад, от кръст на кръст, разпъвахме на кръст безсилието, с боязън заобикаляйки могилите, и мислите ни – скелети изгнили в главите ни раздрънкани, объркани и сбъркани изтривахме.
Любиша, брате славянине, понеси любовта ни към белия лист неизписан, донесохме назад непримиримост и нетърпимост, за последно в словото свещено, наше, родно се вричаме, все още със сърцата си болни нещо обичаме.
Изпратихме с аплодисменти Дякона. Прости, Българийо, зачернихме главата ти завинаги, че ялови са днес чедата ти , прости, родино.
В безсмислен шум и суетня певците днешни не утешават с песни, дори не пеят, а вият, че пръкнаха се гласовете от разруха и няма разтуха за нас, читателю, вече няма разтуха.

Advertisements

About liubischazdravkovich

Здравейте хора от цял свят!Написах малка книжка и реших да я разпространя в интернет.Публикувах я в сайта bereket21vek.wordpress.com В нея и в коментарите си излагам своите мисли и идеи. Търся съмишленици. Владея малко руски език и съм много слаба на компютъра. Любиша е писателски псевдоним.Казвам се Красимира Данкова. Пианистка съм, преподавам на деца и корепетирам на хор. Повече информация бих дала на приятели в facebook или на адрес krasi_dankova@abv.bg
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

С най - голяма благодарност към вас за оказаната помощ! Много моля информирайте ме как да поддържам блога си и достъпа до него без грешки и ненужни ограничения. Признавам пред себе си , че съм доста слаб блогер. Много ме затруднява преводът от английски, може ли помощта да ми се предоставя както сега на български език. С много голяма благодарност за вниманието към мен. пожелавам ви успех. Ако трябва още информация да ви кажа моля пишете ми. Сигурна съм , че мислите най- доброто за всички блогъри. Благодаря от сърце! Ако нещо не съм попълнила в празните полета по- горе моля да ме информирате , за да бъде всичко точно. До скоро!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s