„Стара история или Болните души“

***
Заедно да попеем.

На драго сърце.

Хубава си моя горо, миришеш на младост…

***
Дебела паяжина е този свят. Захванали сме се да разплитаме Гордивия възел,възел толкова изкусно вързан от баснословния фригийски цар Гордий,че никой не можел да го развърже, а оракулът предрекъл владичество над целия свят на оногова, който стори това. Александър Македонски просто го разсякъл с меча си. И стигнахме до табутата, забранена дума днес – агресия. Да намерим и нашето място в езическата религия – оракулите, обаче предричаме, ако не можем да разплетем Гордивия възел, ще видим дали не можем да наточим някоя нашенска стара сабя  – халосия като за нова религия. А що се отнася до владичеството над целия свят, не ще се занимаваме да предличаме – царица – парица.

Продължение

***
Англичаните масово се преселиха в България. Защо бягат от добрата стара Англия? В същото време българите ще се изпотрепят да се редят на опашка за острова. Какво е обеснението, че едните от пари , а другите  – за пари?Би било много просто, ще речеш – прекалено ясно. Така е, когато умът се движи по повърхността на нещата, няма време да задълбае или пък мащаб да размисли. Стигнали сме до момента, когато не знаем къде да се денем. Възниква явлението за втори път – Великото преселение на народите. Нямаме майчин език,нямаме родно слово, нямаме отечество , нямаме бог, нямаме природа. Единственото, което все още съществува тук – там някакси е изкуството.Затова – спасение за изкуството, спасение за изкуството, че закърняха и чувствата!

Advertisements

About liubischazdravkovich

Здравейте хора от цял свят!Написах малка книжка и реших да я разпространя в интернет.Публикувах я в сайта bereket21vek.wordpress.com В нея и в коментарите си излагам своите мисли и идеи. Търся съмишленици. Владея малко руски език и съм много слаба на компютъра. Любиша е писателски псевдоним.Казвам се Красимира Данкова. Пианистка съм, преподавам на деца и корепетирам на хор. Повече информация бих дала на приятели в facebook или на адрес krasi_dankova@abv.bg
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

С най - голяма благодарност към вас за оказаната помощ! Много моля информирайте ме как да поддържам блога си и достъпа до него без грешки и ненужни ограничения. Признавам пред себе си , че съм доста слаб блогер. Много ме затруднява преводът от английски, може ли помощта да ми се предоставя както сега на български език. С много голяма благодарност за вниманието към мен. пожелавам ви успех. Ако трябва още информация да ви кажа моля пишете ми. Сигурна съм , че мислите най- доброто за всички блогъри. Благодаря от сърце! Ако нещо не съм попълнила в празните полета по- горе моля да ме информирате , за да бъде всичко точно. До скоро!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s