„Стара история или Болните души“

Продължение
***
Нека. Нека бавно, дълго се движи към мен – секунда ден, стъпка месец, крачки години, докато приближи достатъчно близо,толкова , че думите да чувам добре. Ще спре, ще мълчи, но ще звучи гласът мил ясно – обичам те с безкрайна любов, ще продължи – забравил съм отдавна за щастието. Ще отговоря – плаши ме думата „щастие“. Неуморно за теб мечтаех и безотказно, ненагледни са твоите очи… ще говорим какво ли не безгласно, а гръмогласно край нас любов ще ечи.

Ща е, злато мое?

Пропуснах пролетта. Нямам мастило за края на света,за всесветската икономическа криза, за робовладелския строй, за духовния тъжен, нечут от народите зов, в тази килия ще свърши мастилото, остана ми мъничко за любов, за любов.

***
Любов , щастие, радост – призрачни думи, които витаят в света, измъчват и народите се впускат след призраците, и навличат техните новотъкани одежди, и …

Хаотични сме, Любиша в писането.

Защото хаотичен е този свят. Хаос – тази бърканица,безреда. И книгата скача от думи на думи в неустроението си, тежко и горко ни пишман – писатели, уважаеми читателю.

***
Мила мамо, напиши ми
пак за наше село,
от салкъма откъсни ми
едно стръкче бело.
Напиши за гъдуларя…

Малка къща сред полето,
капчици роса …
Аз целувам и целувам
твоята коса.

Ако можех да имам едно
магазинче със две полички,
бих продавал …познайте какво?
Надежда. Надежда за всички. 3

Две сърца имам,
за да те любя,
едно сърце за живота
и едно за смъртта.4

_________________________
1Валери Петров
2Яне Сандански
3Джани Родари
4Поли Делано

Advertisements

About liubischazdravkovich

Здравейте хора от цял свят!Написах малка книжка и реших да я разпространя в интернет.Публикувах я в сайта bereket21vek.wordpress.com В нея и в коментарите си излагам своите мисли и идеи. Търся съмишленици. Владея малко руски език и съм много слаба на компютъра. Любиша е писателски псевдоним.Казвам се Красимира Данкова. Пианистка съм, преподавам на деца и корепетирам на хор. Повече информация бих дала на приятели в facebook или на адрес krasi_dankova@abv.bg
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

С най - голяма благодарност към вас за оказаната помощ! Много моля информирайте ме как да поддържам блога си и достъпа до него без грешки и ненужни ограничения. Признавам пред себе си , че съм доста слаб блогер. Много ме затруднява преводът от английски, може ли помощта да ми се предоставя както сега на български език. С много голяма благодарност за вниманието към мен. пожелавам ви успех. Ако трябва още информация да ви кажа моля пишете ми. Сигурна съм , че мислите най- доброто за всички блогъри. Благодаря от сърце! Ако нещо не съм попълнила в празните полета по- горе моля да ме информирате , за да бъде всичко точно. До скоро!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s