Театър извън времето

ДЕЙСТВИЕ ВТОРО  – ПРОДЪЖЕНИЕ

Ала шарената есен започна бързо да ромоли своята стара песен. Тебе те няма и сърцето ми се свива в болката  голяма. Пътища далечни ни разделят в този час от мечтана вечност. Проходите снежни зимата затвори в бялата безбрежност. Ти къде си мили, чакам да се върнеш, ти ще имаш сили.

Трябваше да презимувам в изоставеното ханче – като в приказка пред мен изплува. Там случиха се чудесата – прииждаше към мен народ с жените и децата. Искаха от мен съвети – като странник непознат – как животът им да свети. Аз не знаех нищо, освен своите поеми, зимата върлуваше – ще ги прочета, аз имам време. Скромното ми слово народа развълнува, спрях ги – те поискаха ръка да ми целуват. Осъзнах , че неграмотни расли са в невежество – пагубно за всяка самотност. Зимата поукроти се в своята стихия, започнах да ги уча да четат и пишат. Божието слово как ще разпознаят – мислех си наум и трескаво. продължавах.

РАЗКАЗВАЧ
И така с изкуството и с Бог в душата поетът на обратно сякаш завъртя земята, изпаднала в немилост, в жалост и не нахалост беше пътят му далечен, изминат към дълбока вечност

Реклами

About liubischazdravkovich

Здравейте хора от цял свят!Написах малка книжка и реших да я разпространя в интернет.Публикувах я в сайта bereket21vek.wordpress.com В нея и в коментарите си излагам своите мисли и идеи. Търся съмишленици. Владея малко руски език и съм много слаба на компютъра. Любиша е писателски псевдоним.Казвам се Красимира Данкова. Пианистка съм, преподавам на деца и корепетирам на хор. Повече информация бих дала на приятели в facebook или на адрес krasi_dankova@abv.bg
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

С най - голяма благодарност към вас за оказаната помощ! Много моля информирайте ме как да поддържам блога си и достъпа до него без грешки и ненужни ограничения. Признавам пред себе си , че съм доста слаб блогер. Много ме затруднява преводът от английски, може ли помощта да ми се предоставя както сега на български език. С много голяма благодарност за вниманието към мен. пожелавам ви успех. Ако трябва още информация да ви кажа моля пишете ми. Сигурна съм , че мислите най- доброто за всички блогъри. Благодаря от сърце! Ако нещо не съм попълнила в празните полета по- горе моля да ме информирате , за да бъде всичко точно. До скоро!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s